Συχνές Ερωτήσεις

Πώς θα είναι η εμφάνιση - μορφή της σελίδας μου;

Η ιστοσελίδα σας θα έχει ακριβώς την μορφή και την εμφάνιση που εσείς θέλετε. Θα χρησιμοποιήσουμε το υλικό (φωτογραφίες, κείμενα κλπ) που θα μας δώσετε και θα σας κάνουμε τις δικές μας προτάσεις και μαζί θα καταλήξουμε στην τελική απόφαση η οποία θα είναι προσαρμοσμένη και θα ταιριάζει απόλυτα στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις σας.

Τι σημαίνει φιλοξενία της ιστοσελίδας μου;

Για να έχει ένας επισκέπτης πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα μέσω του internet πρέπει αυτή να φιλοξενείται σε έναν διακομιστή (SERVER) ο οποίος λειτουργεί και είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο. Ο διακομιστής πρέπει να έχει υψηλή ταχύτητα πρόσβασης για να μπορεί να διαχειριστεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών που προσεγγίζουν την ιστοσελίδα ταυτόχρονα. Η εταιρεία μας παρέχει πακέτα web hosting σε εξαιρετικές τιμές και με υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Η φιλοξενία περιλαμβάνεται στην τιμή;

Το κόστος φιλοξενίας δεν περιλαμβάνεται στην τιμή σχεδιασμού και ανάπτυξης της ιστοσελίδας. Ανάλογα με το μέγεθος, τον όγκο των δεδομένων και τους επισκέπτες που αναμένεται να έχει η ιστοσελίδα θα δεσμευτεί ο κατάλληλος χώρος για εσάς. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον τροποποιηθούν οι ανάγκες σας θα τροποποιηθεί και το πακέτο φιλοξενίας πάντα στις καλύτερες τιμές τις αγοράς.

Τι σημαίνει ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή της ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός της, ο οποίος περιλαμβάνει την καταγραφή των απαιτήσεων του πελάτη και φυσικά της δικής μας πρότασης και ιδεών με σκοπό την ανάδειξη της βέλτιστης λύσης. Στη συνέχεια αφού συγκεντρωθεί (είτε από εσάς είτε από εμάς εφόσον μας το ζητήσετε) το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, αρχεία κλπ) ξεκινάει η κατασκευή της. Η σελίδα καθ’όλη τη διάρκεια της υλοποίησής της είναι προσβάσιμη (μέσω μιας demo διεύθυνσης - url) ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η πορεία των εργασιών. Πριν την τελική παράδοση γίνεται παρουσίασή της και καταγράφονται τυχόν παρατηρήσεις - διορθώσεις του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας θα υλοποιήσει την ιστοσελίδα σας, εντός χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με αυτό που έχουμε συμφωνήσει.

Απλή ή δυναμική ιστοσελίδα;

Μια ιστοσελίδα μπορεί να είναι στατική χωρίς αυτό να επηρεάζει την μορφή ή την εμφάνισή της. Εκεί που βρίσκεται η μεγάλη τους διαφορά είναι τον τρόπο λειτουργίας και στις δυνατότητες που παρέχουν. Οι στατικές ιστοσελίδες ουσιαστικά αποτελούν ένα "έγγραφο" με ηλεκτρονική μορφή που μπορεί να περιέχει κείμενο, φωτογραφίες, κινούμενα γραφικά, συνδέσμους και φυσικά οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνει μια σύγχρονη ιστοσελίδα. Οι στατικές ιστοσελίδες είναι προτείνονται για τη κατασκευή στατικών παρουσιάσεων το περιεχόμενο των οποίων δεν τροποποιείται συχνά. Οι δυναμικές ιστοσελίδες, όπως και οι στατικές περιλαμβάνουν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, ωστόσο προσφέρουν πολύ περισσότερες οι δυνατότητές και επιλογές στους διαχειριστές τους. Χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων παρέχουν την δυνατότητα, ακόμα και σε ανθρώπους με μηδαμινές γνώσεις πληροφορικής, για εύκολες αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εμφάνιση τους. Η εταιρεία μας μπορεί να προσφέρει την κατάλληλη για εσάς λύση ανάλογα φυσικά και τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις σας.

Θέλω να ανακατασκευάσω την ιστοσελίδα μου

Μια ιστοσελίδα αποτελεί μια δυναμική και συνεχή διαφήμιση στο διαδίκτυο. Εφόσον η ιστοσελίδα σας αντί να σας διαφημίζει σας δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα τότε σίγουρα δεν εκπληρώνει τον σκοπό της. Στην Simple.Dot μπορούμε να βελτιώσουμε το εικαστικό της κομμάτι, το περιεχόμενο και φυσικά να την προωθήσουμε ώστε να βελτιωθεί η θέση της στις μηχανές αναζήτησης.

Προώθηση ιστοσελίδων (SEO)

Με τον όρο προώθηση ιστοσελίδων εννοούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε μια ιστοσελίδα ώστε αυτή να βελτιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης ώστε να μπορούν ευκολότερα να προσεγγίζουν το περιεχόμενό τους ανάλογα με την λέξη – λέξεις της αναζήτησης. Στα πλαίσια της βελτιστοποίησης απαιτούνται εργασίες στον κώδικα, (δεν πρέπει να υπάρχουν λάθη, πρέπει να γίνεται χρήση συγκεκριμένων τεχνικών κλπ), στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, το οποίο θα πρέπει να είναι ποιοτικό, τονίζοντας και δίνοντας έμφαση σε λέξεις κλειδιά βάση των οποίων ο πελάτης επιθυμεί να τον αναζητούν καθώς και ρύθμιση των διευθύνσεων πρόσβασης της σελίδας (seo friendly urls). Η ανάγκη για βελτιστοποίηση και προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι μεγάλη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης..

Ποια η χρησιμότητα των μηχανών αναζήτησης;

Όλοι όσοι στην εποχή μας έχουμε αναζητήσει κάτι στο διαδίκτυο (google, yahoo, bing κλπ) καταλαβαίνουμε ότι οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν ένα εξαιρετικό και χρήσιμο εργαλείο. Γράφοντας κάποιος απλά μια λέξη που μπορεί να αναφέρεται οπουδήποτε θα δει στην οθόνη του χιλιάδες αποτελέσματα με ιστοσελίδες σχετικές με αυτήν, δίνοντάς μας επιλογές. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης τόσο περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες της.